KulTurPåHjul


I samband med kulturnatten i Norrköping 2019 lanserade vi KulTurPåHjul. Vad är det då? Jo med hjälp av en minibuss tog vi konsten ut på gatan.


Evenemanget blev uppskattat och vi mötte många som kanske inte normalt skulle gå till ett galleri. 2020 genomfördes en något pandemianpassad kulturvecka och vi tog då åter ut bussen laddad med skulpturer målningar och foto.


Vi har nu växt och lanserar nu konceptet i Big Size med en större bil och flera möjliga destinationer. Vi kommer att åka runt och visa upp kulturen i olika sammanhang. Det finns många som av olika anledningar inte kan förflytta sig och komma till Kulturen.


Ni behöver inte komma till oss - Vi kommer till Er! Vår flexibla lösning gör att vi inte är låsta till ett sammanhang, en lokal, en stad eller ett land.


Boka oss - Peking Street Art kommer till dig!

Anne-Britt Strannerklint


Konst


Denobesvaradefrågan ” Vad kommer först ? Form eller innehåll…


”Mitt skapande liv med färg, form och material är mitt redskap att utforska livets olika strukturer former och vägar. Om jag sedan får en respons av en betraktare genom ett ifrågasättande eller ett igenkännande är konsten igång, livskonsten alltså!

När jag ser tillbaka på mina år med mitt skapande ser jag olika perioder och just nu sedan snart två år utforskar jag en gammal målarteknik; äggoljetempera som jag nu är helt såld på. Inspirationen till att återuppta den tekniken igen ( som jag bl.a lärde mig på Konst och Natur, Nyköping 1994-1996) var när jag hörde Lena Cronkvist berätta om sitt måleri på radio och om äggoljetemperans självlysande effekt i de verk hon skapat.


Det ville jag genast prova och satte igång och det håller jag på med än.

Just nu i undantagstillstånd corona -tider har jag utforskat relationer på olika sätt genom bl.a temat tröst avstånd.

För att få umgås med min familj har jag nu gått in i porträttmåleriet och ägnar varje familjemedlem tid i min atelje på Frö gård genom att långsamt och metodiskt få vara med dem en och en i taget.


Ett vilsamt och kärleksfullt relations - skapande med äggoljetempera som form och relation-distans som innehåll . Det kommer att få ta sin tid. Och det känns så spännande !

En kort resume´ av vad som tidigare har utforskats är mitt finska ursprung i foto-collage-måleri som en period var en teknik jag ägnade mycket tid åt.

Projektet ” UNDERLIGT ” var ett annat måleri-skrivprojekt under ett helt år , akrylmåleri på tapetrullar, konstverket blev sammanlagt 110 m långt. En snabb målning varje dag samt en reflekterande kort text till dagsmålningen. ” 

CV klicka här

Kennet Strannerklint


Foto


I mitt skapande, oavsett om det är rörliga eller stilla bilder, är berättandet det viktigaste. Motiven ska ge en eftertanke, som kan fortplantas i en ny tanke. Målet är att innehållet ska starta en process som kan leda till någon form av slutsats, för att kanske leda vidare till en annan människa.

Mikael Gustavsson


Skulptur 


Jag har alltid varit kreativ. Under många år ägnade jag mig mycket åt musik. På grund av sjukdom tappade jag hörseln och fick hitta nya vägar för mitt skapande. Det blev keramik mest av en slump.

Jag hämtar mycket inspiration från det som är nött och slitet. Mina skulpturer har ofta lite eller mycket patina över sig. Det som har blivit slitet är också det som har varit med om något. Det som varit med om något har en historia och det är historian som är intressant. Sedan hösten 2022 går jag nu en kostutbuldning på SIMA folkhögskola. Skolan är  teckenspråkig och kursen är på distans Skulpterandet kommer däför få ta en paus medans jag utforskar måleri.

Fördjupad pressentation CV